Catharine Hawkins

Catharine Hawkins studeerde na het behalen van een MA in English Language and Literature zang aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en studeerde in 2006 af bij Hanneke Kaasschieter en Frans Fiselier. Ook kreeg ze lessen muziektheater van Edward Hoepelman. Zij volgde masterclasses bij Barbara Hendricks, Charlotte Margiono, Emma Kirkby, en Suzie LeBlanc. Van jongs af aan verliefd op het toneel nam ze gedurende haar opleiding dramalessen bij Judith Brokking en Veerle van Hecke. Ook danslessen, zowel klassiek als modern, stonden op het programma.

Op het repertoire van Catharine staan onder andere werken van Haydn (Missa in tempore belli, Die Schöpfung), Saint-Saëns (Oratorio de Noël), Fauré (Requiem), Mozart (Requiem, Exultate Jubilate), Händel (Messiah, Saul en Ode for St. Cecilia’s Day) en J.S. Bach (Johannes- en Matthäus Passion, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe en diverse van zijn cantates). Van Bach’s BWV 211, de ‘Koffiecantate’, maakte Catharine een huiskameropera. Verder zong ze liederen van Poulenc en Britten.

Tevens speelde ze de rol van Belinda in Dido and Aeneas van Purcell, Hexe in Hänsel und Gretel van Humperdinck en Mabel in The Pirates of Penzance van Gilbert en Sullivan.

Met Projectkoor Brabant zong Catharine eerder de sopraansolo’s in het Weihnachtsoratorium, de Matthäus Passion en de Hohe Messe van J.S. Bach.