Over ons

 

We kennen elkaar van het Conservatorium in Tilburg en het dorp Hilvarenbeek, maar zijn elk onze eigen weg gegaan. In de muziek, maar ook daarbuiten. Het plan leefde al langer om samen op barokinstrumenten een ensemble te gaan vormen, vooral voor het plezier en uiteraard op de oude instrumenten. Ons idee is dat de door ons zo zo geliefde barokmuziek daarop het best tot zijn recht komt.

Pas toen Ad zijn pensioen als conservatoriumdocent zag naderen en hij ruimte kreeg om deze kar te gaan trekken zijn we gestart met vier ( Ad, Fien, Stephan en Willemijn) houtblazers. Ja, ook het kistorgel zien we in deze context als een “wind” instrument, aangezien dit instrument houten pijpen heeft en ook aangeblazen wordt door lucht. Zo werd Venti  Musicali ( muzikale winden) een feit en zijn we begonnen met onze eerste concerten.

Vanaf 2017 zijn we een samenwerking aangegaan met de zangeres Catharine Hawkins en dat klikte van beide kanten zo goed, dat zij inmiddels bij de vaste bezetting van Venti Musicali hoort.

Op deze website kun je enkele voorbeelden vinden hoe het klinkt. Maar voor de echte beleving van ouderwets goede muziek in de setting waarvoor het gecomponeerd is, raden we je aan om een van onze ‘huiskamer’-concerten te komen, die we geven, in één van de vele kleine kerkjes die Brabant rijk is. Vaak is de toegang gratis, al vragen we uiteraard wel een vrijwillige bijdrage om uit de kosten te komen.